Zgodovina društva


Društvo je bilo ustanovljeno leta 1999, na skupno pobudo nekaj ljubiteljev strelstva. Prvotna ideja, pobuda, pozitiven pristop ter seveda nemalo angažiranja mnogih posameznikov, so kmalu pokazale, da smo na pravi poti. V obdobju od ustanovitve pa vse do danes, smo v društvu zabeležili precej pozitivnih sprememb. Društvo, že vse od ustanovitve, gostuje na vojaškem strelišču v Veleniku pri Slov. Bistrici. Na lokaciji sta tako strelišče za kratkocevno orožje (do 25 m), kot tudi strelišče za dolgocevno orožje (do 300 m). Društvo je včlanjeno v SZPS (Slovensko zvezo za praktično strelstvo), kar omogoča našim članom z opravljenim IPSC izpitom, udeležbo na tekmovanjih pod okriljem zveze. 

 

V zadnjih nekaj letih se je med nekaterimi člani društva, prebudilo večje zanimanje za streljanje s puško velikega kalibra. Entuziazem in želja po napredovanju v tem športu, se odražata tudi v rezultatih. Nekateri člani se udeležujejo tudi tekmovanj Balkanske long range lige.

 

Prav tako je vzpodbuden podatek, da tudi sicer zanimanje za strelsko, športno oz. rekreativno dejavnost, z leti  narašča, kar se odraža tudi na številu članov. 

 

V letu 2019 SDPS Slov. Bistrica obeležuje 20. obletnico svojega delovanja.